Co potrzebujemy...
- 10 ma艂ych ziemniak贸w
- 200 g boczku w臋dzonego
- 3 kiszone og贸rki
- 1 cebula
- p臋czek szczypiorku
- 1/3 艂y偶eczki soli
- pieprz
- 2 艂y偶ki majonezu
Spos贸b przygotowania:
Ziemniaki umy膰 i ugotowa膰. Nast臋pnie ostudzi膰, obra膰 ze sk贸rki i pokroi膰 w p贸艂plasterki o grubo艣ci ok. 0,5 cm.
Boczek pokroi膰 w drobn膮 kostk臋, podsma偶y膰 na patelni i ostudzi膰.
Og贸rki pokroi膰 w p贸艂plasterki, cebul臋 w pi贸rka, a szczypior posieka膰.
Wszystkie sk艂adniki wsypa膰 do miski, doda膰 majonez, s贸l i pieprz (wedle uznania) i delikatnie wymiesza膰 艂y偶k膮 w celu po艂膮czenia sk艂adnik贸w. Prze艂o偶y膰 do miseczek i udekorowa膰 szczypiorkiem. Przed podaniem sch艂odzi膰 w lod贸wce. SMACZNEGO:)
Komentarze
Prze艣lij komentarz