A Kto powiedzia艂, 偶e schab tylko panierowany:)? Dzi艣 propozycja na kruchy kawa艂ek mi臋ska, kt贸ry najlepiej smakuje z du偶膮 ilo艣ci膮 sosu - delikatnie kwaskowego i s艂odkiego w smaku.
Co potrzebujemy (porcja dla 4 os贸b):
- kawa艂ek schabu (3/4 kg)
- marchew
- 2 kiszone og贸rki
- cebula
- s贸l i pieprz
- 1 czubata 艂y偶ka m膮ki
- 4 艂y偶ki oleju
Spos贸b przygotowania:

Po 10 minutach duszenia doda膰 pokrojon膮 w kr膮偶ki marchew, cebul臋 w kostk臋 i potartego na tarce kiszonego og贸rka. Ca艂o艣膰 dusi膰 na ma艂ym ogniu ok. godziny.
Na koniec m膮k臋 rozpu艣ci膰 w 1/3 szklanki wody i doda膰 do gotuj膮cego mi臋sa ca艂y czas mieszaj膮c 偶eby nie powsta艂y grudki. Doprawi膰 sol膮 i pieprzem do smaku. SMACZNEGO:)
Super przepis. Wszystkim smakowa艂o .Sama ju偶 robi艂am kilka przepis贸w z tej strony i jestem zachwycona :) POLECAM !!!!
OdpowiedzUsu艅Ale mi mi艂o:) dzi臋kuj臋
Usu艅