Bruschetta

Bruschetta - ma艂e, aromatyczne kanapeczki podawane na ciep艂o - moja prosta definicja tego poj臋cia:). 艢wietne na tak膮 jakby inn膮, a zarazem szybk膮 kolacyjk臋.

Co potrzebujemy:
- bagietka czosnkowa
- pomidor
- cebula
- ser mozzarella
- bazylia
- s贸l, pieprz


Spos贸b przygotowania:
Gdy korzystam z gotowej - dost臋pnej na rynku - bagietki czosnkowej, trzeba j膮 tylko odpowiednio pokroi膰. Nast臋pnie u艂o偶y膰 pokrojonego w plasterki pomidora (jak Kto艣 chce odrobin臋 posoli膰 i popieprzy膰), na niego pokrojon膮 cebul臋 i na wierzch pokrojony w plasterki ser mozzarella. Udekorowa膰 szczypiorkiem i 艣wie偶膮 bazyli膮. 
Pomidora, cebul臋 i ser mo偶na pokroi膰 w drobn膮 kostk臋 i wymiesza膰 razem z posiekan膮 bazyli膮 i wtedy 艂y偶k膮 wszystko uk艂ada膰 na kawa艂eczkach bagietki. 
艢wietnie tak偶e zamiast gotowej bagietki mo偶na u偶y膰 zwyk艂ej bagietki i najpierw nasmarowa膰 j膮 rozgniecionym czosnkiem z mase艂kiem. SMACZNEGO:)



Komentarze