Mus jagodowy

Deserek, kt贸ry kojarzy mi si臋 z latem i przypomina chwile sp臋dzone na le艣nych spacerach...

 Co potrzebujemy (3 porcje)...
- miseczka jag贸d
- 1/2 szklanki jogurtu greckiego lub 艣mietanki 30%
- mi臋ta
- pokruszone herbatniki


Spos贸b przygotowania:

Wersja z jogurtem:
Jogurt ubi膰 mikserem razem z jagodami i roz艂o偶y膰 do miseczek. Sch艂odzi膰 kilka minut. I mo偶na je艣膰:). 
Wi臋cej przyjemno艣ci sprawi nam deserek, w kt贸rym warstw臋 musu jagodowego pokryje delikatna 艣mietanka. 
Zatem 艣mietank臋 ubi膰 na sztywno i przykry膰 ni膮 mus jagodowy. Udekorowa膰 艣wie偶ymi listkami mi臋ty, pokruszonymi ciasteczkami i 艣wie偶ymi jagodami.
Wersja tylko ze 艣mietank膮:
艢mietank臋 ubi膰 na sztywno i doda膰 do niej zblendowane jagody. Roz艂o偶y膰 do miseczek i od razu spo偶ywa膰. Wersja ze 艣mietank膮 do zjedzenia od razu po przygotowaniu. Wersja z jogurtem - nie koniecznie. SMACZNEGO:)




Komentarze

  1. Super na ciep艂e dni

    OdpowiedzUsu艅
  2. Wygl膮da bardzo apetycznie. Najwy偶szy czas wypr贸bowa膰.

    OdpowiedzUsu艅

Prze艣lij komentarz