Jedna - moim zdaniem - z najbardziej znanych i lubianych surówek. Pasuje zarówno do ryb jak i mięs. Jadłam już w kilu miejscach tą suróweczkę i wydaje mi się, że w każdym smakuje inaczej:). Czas na moją wersję:)
Co potrzebujemy...![]() |
Propozycja podania |
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1 cebula
- natka świeżego koperku
- 1 łyżeczka soli
- 1/3 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka chrzanu
- 2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
Z kapusty zdjąć zewnętrzne liście. Kapustę pokroić na 4 ćwiartki i każdą z nich pokroić w cieniutkie paski. Obraną marchew i jabłko zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w cienkie prążki. Koperek posiekać. Wszystko wsypać do miski.
![]() |
Propozycja podania |
Dodać pieprz, sól, majonez, musztardę, chrzan oraz oliwę i zagnieść ręką. Przełożyć do miseczki i jeść do ryb, mięs, czy potraw z grilla. SMACZNEGO:)
Komentarze
Prześlij komentarz