Szasz艂yk drobiowy

Szasz艂yk drobiowy, to propozycja zar贸wno na obiadek jak r贸wnie偶 jako pomys艂 na grilla, na kt贸rego zrobienie jeszcze mamy okazj臋:) Do dzie艂a:)
Propozycja podania


 Co potrzebujemy (5 sztuk):
- pier艣 kurczaka 艣redniej wielko艣ci
- p贸艂 czerwonej papryki
- 2 mniejsze cebule
- s贸l, pieprz, czerwona papryka,
- zio艂a wg uznania (ja lubi臋 z bazyli膮 i oregano)
- 3 艂y偶ki oliwy

Spos贸b przygotowania:
Pier艣 oczy艣ci膰, umy膰 i wysuszy膰 r臋cznikiem papierowym. Pokroi膰 na r贸wnej wielko艣ci kawa艂eczki (ok.2x2x2cm). Wszystkie przyprawy ze sob膮 wymiesza膰 i obtoczy膰 w nich pokrojone mi臋so. Papryk臋 pokroi膰 w kwadraciki ok. 3x3cm, a cebul臋 na 膰wiartki. Wszystko nadzia膰 na patyczki drewniane. Ja robi臋 w kolejno艣ci: papryka, mi臋so, cebula, papryka... i usma偶y膰 na rozgrzanym t艂uszczu z ka偶dej strony a偶 do krucho艣ci (ok. 3 minut z ka偶dej strony na nie za du偶ym ogniu). SMACZNEGO:)


Komentarze