Pstrąg łososiowy w cieście

Rybki, rybeńki moje:) Czas na pstrąga łososiowego otoczonego ciastem. Pyszny, soczysty, w delikatnie chrupiącej panierce świetnie pasuje na domowy obiadek.

Co potrzebujemy:
- filet pstrąga łososiowego
- sól
- pieprz cytrynowy
- pół szklanki oleju do smażenia
Ciasto:
- 1 jajko
- 3 łyżki wody
- 5 łyżek mąki
- szczypta soli

Sposób przygotowania:
Rybę oczyścić w miarę możliwości z ości i łusek, umyć i wytrzeć ręcznikiem papierowym. Pokroić na kawałki grubości ok. 3 cm. Doprawić sola i pieprzem cytrynowym. 
Przygotować ciasto: Roztrzepać jajko z wodą i dodać mąkę - doprowadzić do w miarę jednolitej konsystencji. Każdy kawałek ryby obtoczyć w tak przygotowanym cieście i układać od razu na rozgrzanej patelni. Smażyć ok.4 minut z obu stron aż ciasto się zarumieni. Ja - uwielbiam. SMACZNEGO:)
Propozycja podania: pstrąg łososiowy, rukola, ziemniaki z wody, surówka z czerwonej kapusty

Komentarze