Rybki, rybeńki moje:) Czas na pstrąga łososiowego otoczonego ciastem. Pyszny, soczysty, w delikatnie chrupiącej panierce świetnie pasuje na domowy obiadek.
Co potrzebujemy:
- filet pstrąga łososiowego
- sól
- pieprz cytrynowy
- pół szklanki oleju do smażenia
Ciasto:
- 1 jajko
- 3 łyżki wody
- 5 łyżek mąki
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Rybę oczyścić w miarę możliwości z ości i łusek, umyć i wytrzeć ręcznikiem papierowym. Pokroić na kawałki grubości ok. 3 cm. Doprawić sola i pieprzem cytrynowym.

![]() |
Propozycja podania: pstrąg łososiowy, rukola, ziemniaki z wody, surówka z czerwonej kapusty |
Komentarze
Prześlij komentarz