Sałatka z ogórków małosolnych

Szybka i łatwa sałatka z ogórków małosolnych świetna do obiadku - zarówno do mięsa jak i ryb.


 Co potrzebujemy (2 porcje):

- 4 ogórki małosolne
- 3 marchewki miniaturki:)
- 3 rzodkiewki
- 1/2 cebuli
- 1/4 papryki
- świeży koperek
- sól, pieprz
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka oliwy

Sposób przygotowania:
Ogórki przekroić wzdłuż i następnie na pół krążki. Marchewki pokroić w cienkie kółka. Rzodkiewkę, cebulę i paprykę pokroić w dość drobne kosteczki. Wszystko wymieszać z solą i pieprzem oraz majonezem i oliwą. Sałatka szybka w wykonaniu i można ja od razu jeść. SMACZNEGO:)
Propozycja podania: sałatka z ogórków małosolnych, łosoś ''w sreberku'' (przepis na blogu), frytki z piekarnika

Komentarze