Niby proste i zwyczajne skrzydełka z kurczaka. Dodając do ich przyprawienia trochę miodu - który doceniłam całkiem niedawno:) - palce lizać :). Kruche, delikatne mięsko o charakterystycznym aromacie i pięknym, rumianym kolorze cieszy oko i rozpieszcza podniebienie:)
Co potrzebujemy...
- 1 kg skrzydełek
- 1 płaska łyżka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/3 łyżeczki kurkumy
- 2 czubate łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka musztardy
Sposób przygotowania:

Na sam koniec można zdjąć pokrywkę i przez kilka minut woda trochę odparuje a skrzydełka nabiorą jeszcze bardziej złocistego koloru. SMACZNEGO:)
![]() |
Propozycja podania: skrzydełka w miodzie, ziemniaki z wody, surówka z oliwkami i kiełkami rzodkiewki |
Komentarze
Prześlij komentarz