Sur贸wka z kapusty w艂oskiej

Pyszna sur贸wka do obiadu o delikatnie s艂odkawym smaku soku z mandarynki, kwa艣nym smaku cytrynki, po艂膮czonym z chrupi膮c膮 kapust膮 w艂osk膮, jab艂kiem i papryk膮, a tak偶e wykwintnymi oliwkami. 

Co potrzebujemy...

- 1/4 g艂贸wki kapusty w艂oskiej
- ok. 10 cm pora
- kilka zielonych i czarnych oliwek
- 1/4 papryki zielonej
- 1/2 jab艂ka
- 1 艂y偶ka majonezu
- 1 艂y偶ka musztardy sarepskiej
- 2 艂y偶ki oliwy
- sok z po艂owy mandarynki
- sok z 1/4 cytryny
- 1/4 艂y偶eczki soli
- szczypta pieprzu
- p贸艂 艂y偶eczki drobnego cukru
- odrobina bazyli
- koperek

Spos贸b przygotowania:
Kapust臋 i por drobno poszatkowa膰. Oliwki pokroi膰 w kr膮偶ki, a papryk臋 i jab艂ko w do艣膰 cieniutkie s艂upki. 
Doda膰 musztard臋, majonez i oliw臋, a tak偶e s贸l, pieprz, cukier i bazyli臋. Wycisn膮膰 sok z cytryny i mandarynki tak偶e doda膰 do sk艂adnik贸w. Koperek i bazyli臋 drobno posieka膰 i wszystko razem wymiesza膰 r臋k膮. Lepiej smakuje jak ok. godzinki sch艂odzi si臋 w lod贸wce. SMACZNEGO:)
Propozycja podania: sur贸wka z w艂oskiej kapusty, roladka z pieczarkami, ziemniaki z koperkiem





Komentarze