Ryba w r贸偶nych postaciach go艣ci w naszym domu nie tylko przy okazji 艣wi膮t. Rybka zalana pyszn膮 galaret膮 i przed podaniem delikatnie skropiona sokiem z cytryny bardzo nam smakuje. Poznajcie moj膮 wersj臋 ryby w tej postaci.
Co potrzebujemy...
- 2 pstr膮gi
- marchew
- pietruszka
- kawa艂ek selera i pora
- 1 jajko ugotowane na twardo
- zielona pietruszka
- kilka plasterk贸w cytryny
- s贸l
- pieprz
- cukier (p贸艂 艂y偶eczki)
- ok. 3 艂y偶eczek 偶elatyny
Spos贸b przygotowania:
Wstawi膰 i ugotowa膰 wywar warzywny z marchewki i pietruszki, kt贸re gotujemy obrane, ale w ca艂o艣ci, selera i pora pokrojonego w kawa艂ki. Oczywi艣cie solimy i dodajemy pieprzu i cukru do smaku.


1. Ryb臋 u艂o偶y膰 na p贸艂miskach udekorowa膰 marchewk膮 z wywaru, jakiem ugotowanym na twardo, plasterkiem cytryny czy zielon膮 pietruszk膮. W gor膮cym wywarze rozpu艣ci膰 偶elatyn臋 (proporcje takie jak na 偶elatynie) i delikatnie zala膰 ryb臋. Pozostawi膰 do st臋kni臋cia i wstawi膰 do lod贸wki.


SMACZNEGO:)
Komentarze
Prze艣lij komentarz