Sa艂atka ze 艣ledziem marynowanym

Pomys艂 na 艣ledzika w 艣mietanie to szybki i prosty obiad, kt贸ry nikomu nie sprawi trudno艣ci w przygotowaniu, a smakowa膰 b臋dzie wszystkim, kt贸rzy lubi膮 rybki:)


 Co potrzebujemy (porcja na dwie osoby)...
- 2 podw贸jne filety 艣ledziowe marynowane
- 1 du偶a cebula
- 3 og贸rki konserwowe
- 1 jab艂ko
- szczypior
- s贸l i pieprz
- 艣mietana 18% (200 g)


Spos贸b przygotowania:
Ze 艣ledzi zdj膮膰 sk贸r臋 i pokroi膰 je w kawa艂eczki o grubo艣ci ok. 2 cm. Cebul臋 pokroi膰 w pi贸rka, og贸rki w p贸艂plasterki, a jab艂ko zetrze膰 na tarce na grubych oczkach. Szczypior pokroi膰 do艣膰 drobno (troch臋 zostawi膰 do posypania na g贸r臋. Wszystko razem wymiesza膰 w misce razem ze 艣mietan膮, doprawi膰 sol膮 i pieprzem. Przed podaniem opr贸szy膰 szczypiorkiem i sch艂odzi膰 w lod贸wce. SMACZNEGO:)




Komentarze