Coś na szybko czasem tez trzeba zrobić i wspomóc się czymś jakby prawie gotowym.
Ale może Ktoś z Was nie próbował jeszcze takiego oto połączenia. Polecam.
Co potrzebujemy...
- opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego
- 2 łyżki cukru i 2 szklanki mleka do budyniu (chyba że na opakowaniu budyniu jest coś innego:)
- 1/2 kg świeżych lub mrożonych truskawek
Sposób przygotowania:
Budyń przygotować zgodnie z instrukcja na jego opakowaniu.
Przeważnie robi się to tak:): w 1/4 szklanki rozmieszać budyń z cukrem. Pozostałe mleko zagotować. Do delikatnie gotującego się mleka wlać naszą mieszankę i energicznie mieszać łyżką aż zgęstnieje. Przełożyć do miseczek/salaterek/pucharków.
Pozostawić do wystygnięcia.
W tym czasie przygotować mus truskawkowy. Ja po prostu miksuje truskawki na jednolitą masę. Jeśli Ktoś musi sobie dosłodzić to można dodać trochę cukru, ale jak dla mnie nie trzeba:)
Szybko, prosto, smacznie i efektownie:) SMACZNEGO:)
Komentarze
Prześlij komentarz