Budyń waniliowy z musem truskawkowym

Coś na szybko czasem tez trzeba zrobić i wspomóc się czymś jakby prawie gotowym. 
Ale może Ktoś z Was nie próbował jeszcze takiego oto połączenia. Polecam.

Co potrzebujemy...
- opakowanie budyniu waniliowego lub  śmietankowego
- 2 łyżki cukru i 2 szklanki mleka do budyniu (chyba że na opakowaniu budyniu jest coś innego:)
- 1/2 kg świeżych lub mrożonych truskawek

Sposób przygotowania:
Budyń przygotować zgodnie z instrukcja na jego opakowaniu. 
Przeważnie robi się to tak:): w 1/4 szklanki rozmieszać budyń z cukrem. Pozostałe mleko zagotować. Do delikatnie gotującego się mleka wlać naszą mieszankę i energicznie mieszać łyżką aż zgęstnieje. Przełożyć do miseczek/salaterek/pucharków. 
Pozostawić do wystygnięcia. 
W tym czasie przygotować mus truskawkowy. Ja po prostu miksuje truskawki na jednolitą masę. Jeśli Ktoś musi sobie dosłodzić to można dodać trochę cukru, ale jak dla mnie nie trzeba:) 
Szybko, prosto, smacznie i efektownie:) SMACZNEGO:)


Komentarze