Jedna z bardziej delikatnych części wieprzowinki to chyba właśnie polędwiczka. Dzisiaj pokażę ją w towarzystwie warzyw jako świetny pomysł na obiad.
- 1 polędwiczka
- 1/2 marchewki
- 1/2 pietruszki
- kawałek selera
- 1 cebula
- 1/3 zielonej papryki
- puszka pomidorów w puszcze
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- chilli
- ok. 1 łyżki cukru
- 6 łyżek oleju

Przygotować warzywa. Wszystkie pokroić w paski o grubości ok. 1/2 cm. Zeszklić je na pozostałych 3 łyżkach oleju. Gdy się zarumienią dodać pomidory w puszcze (najlepiej je zmiksować na drobno) i ok. łyżkę cukru. Podusić kilka minut, aż wszystko nam zgęstnieje. Doprawić delikatnie solą, pieprzem i ewentualnie jeszcze cukrem.



Komentarze
Prześlij komentarz