Dla miłośników pikanterii:)... w kuchni oczywiście. Uwielbiam, jak z reszta każdą rybę i w każdej postaci:) Tym razem połączenie papryczek chilli ze skórką cytryny okazało się strzałem w dziesiątkę. Kto odważny? Kto spróbuje?
- 2 podwójne filety śledzia marynowanego
- 2 małe papryczki chilli
- ząbek czosnku
- 1 cytryna
- 1 płaska łyżeczka soli
- odrobina pieprzu
- 6 łyżek oliwy
Zdjąć skórę z filetów śledziowych (przeważnie sprzedawane ze skórą).

Po kilku godzinach filety śledziowe ułożyć na pergaminie i piec w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 180-190⁰C. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i warzywami z piekarnika czy surówką. SMACZNEGO:)
![]() |
Propozycja podania: filet śledziowy z chilli, ziemniaki z wody, pomidor i cebula z piekarnika |
Komentarze
Prześlij komentarz