Propozycja m. in. na wspólną kolację - kawałek soczystego pstrąga łososiowego z warzywami, a to wszystko owinięte chrupiącym ciastem francuskim. Ktoś ktoś lubi rybki - a ja do tych ludzi jak wiecie należę :) - na pewno się nie oprze tej propozycji. Jak dla mnie najlepiej smakuje od razu na ciepło z piekarnika, ale na zimno też nic mu nie brakuje:). Spróbujcie...nie pożałujecie:)
Co potrzebujemy...
- płat/filet pstrąga łososiowego
- 1/2 cukini
- 5 pieczarek
- 1 cebula
- kawałek świeżej papryki
- 6 plastrów sera żółtego
- sól
- pieprz czarny
- pieprz cytrynowy
- odrobina suszonego chilli
- 2 łyżki oliwy
Na 1 łyżce oliwy zarumienić cebulę pokrojoną w ósemki. Po ok. 1 minucie dodać pokrojone w plastry pieczarki, poczekać aż woda odparuje i delikatnie je podusić (delikatnie posolić). Najlepiej na patelni grillowej przyrządzić - na drugiej łyżce oliwy - cukinię pokrojoną w krążki i paprykę pokrojoną na 6 kawałków (aż nabiorą delikatnie brązowego koloru) - również delikatnie posolić. Zarówno pieczarki z cebulą jak i cukinię z papryką schłodzić.




Komentarze
Prześlij komentarz