Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Mieliście takie jajka na wielkanocnym stole? Rożne jajka pewnie gościły na Waszych stołach:), a jeśli takich nie mieliście to nic straconego. One smakują nie tylko w czasie Wielkanocy:) Spróbujcie takiej wersji:) Zapraszam

Co potrzebujemy...
- 4 jajka ugotowane na twardo https://karla-u-gotuje.blogspot.com/2018/03/jajka-na-twardo-i-z-majonezem.html
- 1 małosolny ogórek
- 2 czubate łyżki drobno pokrojonego wędzonego łososia
- 1/4 świeżej papryki
- 1 ugotowany ziemiak
- sól i pieprz
- ok. 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:
Ugotowane na twardo jajka przekroić na pół i wydrążyć z nich żółtka. Białka odłożyć, a żółtka wsadzić do miski, w której je rozdrobnić (ja gniotę łyżką). Dodać pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka, paprykę i ziemniaka. Dodać majonez i doprawić solą i pieprzem. Nałożyć do przygotowanych połówek z białek i ewentualnie udekorować na górze. Fajnie wygląda i dobrze smakuje gdy oprószymy je przed samym podaniem rzeżuchą. SMACZNEGO:) 




Komentarze