Polecam Wszystkim ten rodzaj gołąbków. Smakują podobnie jak te tradycyjne - albo jednak trochę lepiej:) - ale wymagają od nas mniej pracy:). Są po prostu łatwiejsze i wygodniejsze do przygotowania. a smakiem zachwycają:) Spróbujcie - warto:)
Co potrzebujemy...- 1/2 kg mięsa mielonego np z łopatki wieprzowej
- 1/4 główki kapusty włoskiej
- 2 łyżki kaszy manny
- 1 bułka
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 jajka
- ok. 1 płaska łyżeczka soli
- trochę pieprzu
- mąka do obtoczenia gołąbków

- 4 łyżki oleju
- 1/4 główki kapusty włoskiej
- 2 marchewki
- 1/2 korzenia pietruszki
- po kawałku selera i pora
- 1 przecier pomidorowy (ok. 150 ml)
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki cukru
- ok. 1 łyżeczka soli
- trochę pieprzu ziołowego
Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, jak zmięknie odcisnąć z płynu i zagnieść razem z drobno poszatkowaną kapustą, mięsem mielonym, kaszą manną, bułką tartą, jajkami, solą i pieprzem. Uformować gołąbki i obtoczyć w mące. Nasze mięsno - kapuściane ruloniki podsmażyć na oleju z każdej strony tak by nabrały ładnego brązowego koloru.



Komentarze
Prześlij komentarz