Bezy... sk艂adnik贸w bardzo ma艂o i proste w przygotowaniu:) Wymagaj膮 troch臋 czasu i po艣piech nie jest wskazany w procesie przygotowywania:) Jest to s艂odko艣膰 dla tych z Was, kt贸rzy uwielbi膮 bardzo s艂odkie s艂odko艣ci:) Ale czasem taka s艂odka porcja jest wskazana nawet tym, kt贸rzy... na co dzie艅 nie jedz膮 s艂odko艣ci:)
Co potrzebujemy...
- 3 bia艂ka
- szczypta soli
- szklanka cukru pudru (ok. 180 g)
Spos贸b przygotowania:
Bia艂ka, kt贸re kilkana艣cie minut by艂y w temperaturze pokojowej, pocz膮tkowo ubijamy delikatnie trzepaczk膮 (ok. 30 sekund). Po delikatnym spienieniu si臋 bia艂ek dodajemy szczypt臋 soli i mikserem ubijany na sztywn膮 pian臋 (na wysokich obrotach).
Do tak na sztywno ubitej piany dodajemy stopniowo po 艂y偶eczce cukru pudru i ca艂y czas miksujemy. Nie spieszmy si臋 tu, po艣piech w tym przypadku nie wskazany. Powoli z cierpliwo艣ci膮 dodajemy po 艂y偶eczce cukru pudru!!!
Tak przygotowan膮 mas臋 nak艂adamy do r臋kawa cukierniczego albo dekoratora do ciast i wyciskamy ma艂e beziki. Mi z tej porcji wysz艂o 20 bez o 艣rednicy ok. 4 cm.

Komentarze
Prze艣lij komentarz