Bezy... składników bardzo mało i proste w przygotowaniu:) Wymagają trochę czasu i pośpiech nie jest wskazany w procesie przygotowywania:) Jest to słodkość dla tych z Was, którzy uwielbią bardzo słodkie słodkości:) Ale czasem taka słodka porcja jest wskazana nawet tym, którzy... na co dzień nie jedzą słodkości:)
Co potrzebujemy...
- 3 białka
- szczypta soli
- szklanka cukru pudru (ok. 180 g)
Sposób przygotowania:
Białka, które kilkanaście minut były w temperaturze pokojowej, początkowo ubijamy delikatnie trzepaczką (ok. 30 sekund). Po delikatnym spienieniu się białek dodajemy szczyptę soli i mikserem ubijany na sztywną pianę (na wysokich obrotach).
Do tak na sztywno ubitej piany dodajemy stopniowo po łyżeczce cukru pudru i cały czas miksujemy. Nie spieszmy się tu, pośpiech w tym przypadku nie wskazany. Powoli z cierpliwością dodajemy po łyżeczce cukru pudru!!!
Tak przygotowaną masę nakładamy do rękawa cukierniczego albo dekoratora do ciast i wyciskamy małe beziki. Mi z tej porcji wyszło 20 bez o średnicy ok. 4 cm.

Komentarze
Prześlij komentarz