Jajecznica ze szczypiorkiem

Dzi艣 kolejna jajeczniczka na 艣niadanko:) Dzi艣 z pi臋knym, pachn膮cym, zielonym szczypiorkiem, kt贸ry w艂a艣nie pi臋knie wyr贸s艂 z male艅kich cebulek na moim balkonie.
Co potrzebujemy (porcja dla 2 os贸b)...
- 4 lub 5 jaj
- p臋czek szczypiorku
- s贸l 
- pieprz
- 1 艂y偶ka mleka
- 1 艂y偶ka mas艂a


Spos贸b przygotowania:
Jajka rozbi膰 w g艂臋bokim talerzu, usun膮膰 chalaz臋/skr臋tki - to jak ju偶 wiemy:) to bia艂e co艣, co jest przyczepione do 偶贸艂tka:). Posoli膰 i doprawi膰 pieprzem. Doda膰 mleko i roztrzepa膰 widelcem. Teraz czas na posiekany szczypiorek, kt贸ry r贸wnie偶 dodajemy do jajek  i mieszamy (troch臋 zostawiamy do posypania na g贸r臋). Na delikatnie rozgrzane mase艂ko wlewamy roztrzepane jajeczka ze szczypiorkiem i 艣niadanko gotowe:) SMACZNEGO:)




Komentarze