Sezon na szparagi rozpocz臋ty:). Pyszny, zielony dodatek do obiadu, czy wiosennej sa艂atki. Jak je przygotowa膰??? Do niedawna te偶 nie wiedzia艂am, ale ju偶 wiem:) Poznajcie moj膮 wersj臋, zapraszam.
Co potrzebujemy...
- p臋czek szparag贸w
- 艂y偶eczka soli
- 艂y偶eczka cukru
- 艂y偶ka mas艂a
Spos贸b przygotowania:
Zagotowa膰 wod臋, kt贸r膮 wcze艣niej doprawiamy sol膮 i cukrem oraz dodajemy mas艂o. Garnek powinien by膰 w miar臋 w膮ski i g艂臋boki. Wody z kolei powinno by膰 tyle 偶eby przykry艂y szparagi do ok. 3/4 d艂ugo艣ci.

Podajemy jako dodatek do obiadu, czy w艂a艣nie sk艂adnik sa艂atek. SMACZNEGO:)
![]() |
Propozycja podania: szparagi w sa艂atce ze szpinakiem i broku艂em |
![]() |
Propozycja podania: szparagi jako dodatek do obiadu (m艂ode ziemniaki z koperkiem,belona z piekarnika, sa艂atka ,,zielono mi" |
Komentarze
Prze艣lij komentarz