Ciasto z ananasem i jagodami

Szybkie, proste i smaczne ciasto w sam raz na upalne dni. Wi臋c nie ma na co czeka膰 i wypr贸bowa膰 tak膮 oto s艂odko艣膰 do kawki i nie tylko.

Co potrzebujemy...
- 3/4 szklanki cukru
- p贸艂 kostki margaryny
- 3 jajka
- 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
- 1 i 1/2 szklanki m膮ki
- puszka ananasa
- kieliszek soku z ananasa (50 ml)
- gar艣膰 bor贸wek/ jag贸d


Spos贸b przygotowania:
Jajka utrze膰 z cukrem. Doda膰 mi臋kk膮 margaryn臋, m膮k臋 i proszek do pieczenia oraz sok ananasowy z puszki (kieliszek). Wszystko razem utrze膰 na jednolit膮 mas臋. I to prawie koniec:)

Blaszk臋 wy艂o偶y膰 pergaminem. Na tak przygotowanym spodzie u艂o偶y膰 ananasa (ja u偶y艂am ananasa w kawa艂kach, ale jak najbardziej mog膮 by膰 plasterki) i jagody. Wy艂o偶y膰 ciasto i wyr贸wna膰 艂y偶k膮. 

Wstawi膰 do piekarnika nagrzanego do 160鈦癈 i piec ok. 40 minut. Wyj膮c z blaszki (przewr贸ci膰 do g贸ry nogami tak 偶eby pergamin by艂 na g贸rze) i pozostawi膰 do wystygni臋cia. Zdj膮膰 pergamin i delektowa膰 si臋 smakiem odwr贸conego ciasta ananasowo - jagodowego. SMACZNEGO :)



 



Komentarze