Młoda kiszona kapusta na ciepło


Kapusta kiszona świetnie smakuje podana na ciepło, a młoda kiszona kapusta jest rewelacyjna:) najlepiej sprawdza się jako dodatek do rybki.

Co potrzebujemy...
- 1/2 kg młodej kapusty kiszonej
- mała młoda cebula
- 2 łyżki oliwy
- 2 płaskie łyżki cukru
- szczypta soli
- ok.1/5 łyżeczki pieprzu
- natka zielonej pietruszki
- 1/2 łyżeczki mąki

Sposób przygotowania: 
Kapustę kroimy nożem na nieco drobniejszą. Rozgrzewamy oliwę i wsypujemy pokrojoną w kosteczkę lub piórka cebulę i podsmażamy ją. Dodajemy kapustę, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Wszystko podsmażamy ok. 20 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy trochę wody (w połowie przygotowywania). Na sam koniec oprószamy mąką i dokładnie mieszamy. Pod koniec przyrządzania dorzucamy trochę pokrojonej pietruszki. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO:



Komentarze