Przekąska ze śledziem

Co by tu wymyślić na jutrzejszy turniej Dart'a - wczoraj się zastanawiałam. I wymyśliłam przekąski śledziowe na bagietce z kilkoma dodatkami. Chyba smakowały, bo podczas tej świetnej imprezy jaką było zakończenie sezonu Wiosna 2018, zniknęły wszystkie:) Podzielę się tym przepisem zatem na moim blogu, zapraszam.
Co potrzebujemy...
- bagietka
- 2 podwójne marynowane filety śledziowe
- cebula czerwona
- 3 ogórki małosolne
- 5 mini papryczek
- oliwki


Sposób przygotowania:
Bagietkę pokroić na małe okrągłe kromeczki. 
Na tych kromeczkach ułożyć krążki cebuli. 

Ze śledzi zdjąć skórę, pokroić je na kawałki ok. 2 cm i ułożyć na bagietce. 
Następnie ogórek małosolny (pokrojony w zwyczajne plasterki, podobnie jak papryka, a na samym czubeczku układamy po jednej oliwce. 

Wszystko przekłuwamy wykałaczką - jeśli tak jak w tym przypadku chcemy je gdzieś przewieść. 
Jak dla mnie świetna przekąska do % i czegoś na ząb podczas turnieju:) Smacznego:) 



Komentarze