Każda sałatka jarzynowa - moim skromnym zdaniem - smakuje inaczej.Każdy z nas coś tam doda chyba od siebie, albo ciut inaczej doprawi i efekty są przeróżne. Dziś sałatka jarzynowa z dodatkiem świeżej czerwonej papryki i kukurydzy konserwowej.
Co potrzebujemy:
Co potrzebujemy:
- 5 - 6 ziemniaków
- 2 jajka
- 1 marchew
- puszka kukurydzy konserwowej
- 1 świeża czerwona papryka
- puszka kukurydzy konserwowej
- 1 świeża czerwona papryka
- korzeń pietruszki
- kawałek pora
- kawałek selera
- 1 jabłko
- 3 kiszone ogórki
- sól
- pieprz
- majonez (ok. 3 łyżek - zależy od gęstości majonezu)
- 1 łyżka musztardy sarepskiej

Sposób przygotowania:
Tak jak do tradycyjnej sałatki jarzynowej jajka ugotować na twardo,warzywa takie jak ziemniaki, marchew, pietruszkę ugotować (żeby były miękkie) i obrać ze skórek. Wystudzić. Kukurydzę przecedzić przez sito.

Komentarze
Prześlij komentarz