Sałatka z czerwoną fasolą i wędzonką

Mąż uwielbia czerwoną fasolę i postanowiłam dodać ją  do sałatki. Nie dość, że sałatka nabrała innego smaku (również dzięki aromatycznej wędzonce) to również kolor fasoli dodał jej pięknego wyglądu. W sam raz na przyjęcia, czy zwyczajne domowe kolacje, spróbujcie...


Co potrzebujemy...

- puszka czerwonej fasoli
- kawałek wędzonki (ok. 200 g)
- 4 ugotowane ziemniaki
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 ogórki kiszone/małosolne
- szczypiorek
- pietruszka do ozdoby
- sól
- pieprz
- łyżka musztardy
- ok. 2 łyżek majonezu

Sposób przygotowania:
Fasolę przecedzić (można opłukać wodą). Wędzonkę, ziemniaki, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Posiekać szczypiorek. Wszystkie składniki ze sobą połączyć razem z solą, pieprzem, musztardą i majonezem. Wymieszać i ewentualnie dodać majonezu (jak wydaje nam się niezbyt jednolita). Przełożyć do miski i udekorować pietruszką. Przed podaniem schłodzić. SMACZNEGO:)







Komentarze