Ciasto ucierane z jagodami

Szybko, 艂atwo i na temat. Na temat, to w tym przypadku do kawki:) kt贸ra na pewno zasmakuje nam tak膮 por膮, gdy za oknem powoli wida膰 jesie艅 (a u nas w domu tzw. ''szpital''). Radzimy sobie jak mo偶emy.

Co potrzebujemy...
- 2 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 2 szklanki m膮ki
- 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki mleka
- jagody (ok. 1/2 kg)



Spos贸b przygotowania:
Jajka ubijamy z cukrem na g艂adk膮 i jednolit膮 mas臋. Dodajemy pozosta艂e sk艂adniki: m膮k臋, proszek do pieczenia, mleko i olej. Wszystko razem ze sob膮 mieszamy w celu po艂膮czenia si臋 sk艂adnik贸w. 

Na blaszk臋 - wy艂o偶on膮 pergaminem - wylewamy ciasto, a na nie rozsypujemy jagody. 
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180鈦癈 45-55 minut. SMACZNEGO:)





Komentarze