Obiadek, który zasmakuje wszystkim, dzieciom, mężom i nam samym. Świetna propozycja na obiad bardziej wykwintny w większym rodzinnym gronie.
Co potrzebujemy...
- podwójna pierś z kurczaka
- kilka listków świeżej pietruszki
- 1/3 kostki masła
- kilka listków świeżej pietruszki
- 1/3 kostki masła
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- słodka papryka
Panierka:
- 1 jajko
- bułka tarta
- mąka
Sposób przygotowania:
Pierś oczyścić, umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na ok. 2 lub 3 części (w zależności od tego jakiej wielkości chcemy mieć devolaje). Każdy po kolei rozbić tłuczkiem (przez foliowy woreczek), doprawić przyprawami z obu stron.
Na każdym położyć po kawałku (słupku) masła i pietruszki. Zawinąć boczki i uformować z nich kształt devolaja. Dobrze ścinać w dłoniach.
Komentarze
Prześlij komentarz