Taka papryczka to 艣wietna zak膮ska na spotkania towarzyskie, czy dodatek do kolacji. Jej kwa艣no, s艂odki, s艂ony smak:) przypadnie do gustu co niekt贸rym na pewno:) Przygotowuj臋 j膮 w s艂oikach i w ka偶dym momencie mog臋 j膮 otworzy膰 i schrupa膰.
- 3 kg papryki
- ziele angielskie
- pieprz w ziarnach
- li艣膰 laurowy
- cebula
- marchew
- gorczyca
- olej (po 2 艂y偶ki na ka偶dy s艂oik)
ZALEWA
- 2 litry wody
- 1 szklanka octu
- 1 czubata 艂y偶ka soli
- 10 艂y偶ek cukru
Spos贸b przygotowania:
Wyp艂ukan膮 papryk臋 (bez gniazd nasiennych oczywi艣cie) pokroi膰 i pouk艂ada膰 w s艂oikach (do艣膰 ciasno). Do ka偶dego s艂oika w艂o偶y膰 kilka ziaren pieprzu i 2 kulki ziela angielskiego, a tak偶e li艣膰 laurowy, kilka ziarenek gorczycy. Fajnie b臋d膮 wygl膮da艂y nasze s艂oiki z papryk膮, je艣li do艂o偶ymy po kilka kr膮偶k贸w cebuli i marchewki.
Sk艂adniki zalewy zagotowa膰 i gor膮c膮 zala膰 papryk臋 w s艂oikach. Zakr臋ci膰 i pasteryzowa膰 ok. 20 minut. SMACZNEGO:)
Komentarze
Prze艣lij komentarz