Roladki ze schabu z mozzarellą i pieczarkami

Mięsko z aromatycznym farszem w sam raz na obiad - zarówno taki bardziej wystawny jak i tradycyjny, rodzinny. Dziś oprócz podsmażonych pieczarek dodałam do środka po plasterku mozzarelli. Rezultat - rewelka:) spróbujcie i Wy.


 Co potrzebujemy...
- kawałek świeżego schabu
- 1/2 kg pieczarek
- 2 cebule
- mozzarella (kulka)
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- olej do podsmażenia


Sposób przygotowania:

Przygotować farsz. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać umyte i pokrojone (dość drobno) pieczarki. Doprawić solą i pieprzem do smaku, podsmażyć i pozostawić do wystygnięcia.

Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Doprawić solą z każdej strony i pieprzem z jednej, papryką słodką z drugiej. Mozzarellę pokroić w plasterki. 
Na każdym kawałku schabu ułożyć po plasterku sera i ok. łyżce podsmażonych pieczarek. Zwinąć dość ciasno (można przekłuć wykałaczką - wtedy nam się raczej na pewno nie rozpadną podczas przygotowywania). 

Podsmażyć z każdej strony kilka minut. Gdy nabiorą ładnego brązowego  koloru dodajemy troch\ę wody i na małym ogniu pod przykryciem dusimy ok. 1 i 1/2 godziny. Od czasu do czasu przewróci i dolać wody. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. SMACZNEGO:)


Komentarze