Gofry z bitą śmietaną i owocami

Ostatnio dzieciaczki zostały zaproszone do Restauracji na gofry. Tak zachwalały, że i ja przepis swój na gofry odszukałam i też dziś do kawki zaserwowałam chłopakom. Chwila rozpusty, czy zapomnienia  w taką pogodę i przy obecnych realiach jak dziś musi być.


Co potrzebujemy...
- 2 jajka
- ok. 1/4 łyżeczki soli
- 4 łyżki cukru pudru (może być zwykły)
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki tortowej
- 1/2 szklanki oleju
- 1 i 3/4 szklanki mleka

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ze sobą połączyć - na początku mieszać mikserem na niskich obrotach, później stopniowo zwiększać. 

Gdy wszystko połączy się w jednolitą masę, chochelką - odpowiednimi porcjami - wylewać na rozgrzaną gofrownicę. 


Podawać z bitą śmietaną i owocami. Pycha. SMACZNEGO:)










Komentarze