Przek艂adanie r贸偶nymi warstwami uwielbiam w sa艂atkach:) Po pierwsze fajnie wida膰 co w niej jest, a po drugie wszystko nie jest tak po prostu razem wymieszane i po艂膮czone sosem, czy majonezem. Doprawione mi臋sko nada tre艣ci naszej sa艂atce, a chrupi膮ce i soczyste warzywa 艣wie偶ego smaku. U nas si臋 sprawdza, spr贸bujcie i Wy.
Co potrzebujemy...
- pier艣 kurczaka - wcze艣niej doprawiona i grillowana
- ma艂a puszka kukurydzy konserwowej
- kapusta peki艅ska (1/2 mniejszej g艂贸wki)
- pomidor
- 艣wie偶y og贸rek
- czerwona cebula
- kilka og贸rk贸w konserwowych
- p贸艂 艣wie偶ej czerwonej papryki
SOS
- 2 艂y偶ki oliwy
- 1/2 jogurtu naturalnego (ok. 5 艂y偶ek)
- 2 艂y偶ki majonezu
- 2 艂y偶ki ketchupu
- p艂aska 艂y偶eczka kurkumy
- 1/5 艂y偶eczki soli
- troch臋 czarnego pieprzu
- 1 艂y偶ka soku z cytryny
- p艂aska 艂y偶eczka bazylii lub oregano (mo偶na pomin膮膰)
- z膮bek czosnku przeci艣ni臋ty przez prask臋
Pier艣 z kurczaka doprawiona i wcze艣niej zgillowana. Ja doprawiam j膮 wedle w艂asnego uznania. Wiadomo sol臋, dodaj臋 te偶 troch臋 pieprzu czarnego i zio艂owego. Dodatkowo odrobina kurkumy i zi贸艂 typu bazylia, tymianek, oregano i doprawione:). Pier艣 zgrillowac na patelni tak 偶eby ,,dosz艂a,,. Jak ostygnie pokroi膰 w kostki.
Wszystkie sk艂adniki sosu ze sob膮 dok艂adnie wymiesza膰 i najlepiej przygotowa膰 go dzie艅 wcze艣niej, wtedy wszystkie sk艂adniki si臋 ze sob膮 przegryz膮.

Komentarze
Prze艣lij komentarz