艢wie偶a, zielona i pi臋knie pachn膮ca sur贸wka do zimowego obiadu nada zar贸wno smaku i koloru;) Szpinak - jak wiadomo - cz臋sto dzieciom nie smakuje, ja sama przekonana do niego nie by艂am do niedawna, ale powiem Wam, 偶e ch艂opcy zachwalali smak tej sur贸wki, mi r贸wnie偶 smakowa艂a i na pewno jeszcze nie raz j膮 zrobi臋.
Co potrzebujemy...
- gar艣膰 lub dwie 艣wie偶ego szpinaku
- p贸艂 ma艂ej g艂贸wki kapusty peki艅skiej
- p贸艂 ma艂ej g艂贸wki kapusty peki艅skiej
- p贸艂 czerwonej cebuli
- jab艂ko
- 3 lub 4 艂y偶ki jogurtu naturalnego
- s贸l
- pieprz
- kilka kropli soku z cytryny
- 1/2 艂y偶eczki cukru
Spos贸b przygotowania:
Kapust臋 i szpinak drobno poszatkowa膰, cebul臋 pokroi膰 w pi贸rka, a jab艂ko obrane ze sk贸rki pokroi膰 w cieniutkie ma艂e kawa艂eczki lub zetrze膰 na tarce na du偶ych oczkach.
Doda膰 jogurt troch臋 soli, pieprzu, cukru i sok z cytryny, razem wymiesza膰 i sch艂odzi膰 w lod贸wce przed podaniem.
SMACZNEGO:)
Komentarze
Prze艣lij komentarz