Każde mięso na kilka przeróżnych sposobów można przygotować. Dziś karkówka z kością, doprawiona dość delikatnie i zamarynowana między innymi w musztardzie i chrzanie, a później podana s sosem borowikowym.
Co potrzebujemy...
- 3 plastry karkówki z kością
- ząbek czosnku
- sól
- czarny pieprz
- papryka ostra i słodka
- łyżka musztardy
- łyżeczka chrzanu
- łyżka ketchupu
- 4 łyżki oleju
- garść suszonych borowików
- łyżka mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:


W 1/4 szklanki rozmieszam mąkę ziemniaczaną, dodaję kilka łyżek gorącego powstającego sosu i małym strumieniem dodajemy do gotującego się sosu, jednocześnie dość energicznie mieszam i ewentualnie doprawiamy solą do smaku. Ziemniaczki, surówka, czy kapusta na ciepło i taka karkówka to pomysł na dobry obiad. SMACZNEGO:)
Komentarze
Prześlij komentarz