Ciasto bez pieczenia to mi臋dzy innymi w艂a艣nie taki a'la snikers. Zrobi艂am je na urodzinki syna, wszyscy m贸wili, 偶e smakowa艂o, ale czy m贸wili prawd臋:)? Mo偶e ka偶dy sam przekona膰 si臋 powinien. Dla mnie r贸wnie偶 ca艂kiem smaczne no i bez pieczenia. Po艂膮czenie s艂onych krakers贸w z delikatnym kremem budyniowym i s艂odkim kajmakiem oraz chrupi膮cy orzeszkami... Komentarz zb臋dny;)
Co potrzebujemy...
- s艂one prostok膮tne krakersy (ja zu偶y艂am 2 opakowania poi 200 g)
- masa kajmakowa/kr贸wkowa
- 2 budynie 艣mietankowe
- 1/4 szklanki cukru (drobnego)
- 3/4 kostki mas艂a
- 1/2 litra mleka
- orzeszki ziemne
Spos贸b przygotowania:
Przygotowa膰 krem.
W 1/3 szklanki mleka rozmiesza膰 budynie, pozosta艂e mleko zagotowa膰 razem z cukrem. Do gotuj膮cego si臋 mleka wla膰 rozmieszane budynie i energicznie mieszaj膮c zagotowa膰.
Zdj膮膰 z ognia i wystudzi膰 (ja przykrywam delikatnie 艣ciereczk膮 偶eby nie powsta艂 ,,ko偶uch,, na g贸rze, kt贸ry p贸藕niej ci臋偶ko dok艂adnie wymiesza膰.

W misce utrze膰 mikserem mas艂o i dodawa膰 stopniowo po 艂y偶ce przygotowan膮 mas臋 budyniow膮. Miksowa膰 a偶 do jednolitego po艂膮czenia si臋 mas艂a z budyniem.
Sk艂adamy nasze ciasto.
Na blaszk臋 wy艂o偶on膮 pergaminem uk艂adamy kolejno:
1. Krakersy
2. 1/2 kremu
3. Krakersy
4. Masa kajmakowa
5. Krakersy
6. 1/2 kremu
7. pokruszone orzeszki
I gotowe, teraz sch艂odzi膰 w lod贸wce najlepiej kilka godzin. SMACZNEGO:)
Komentarze
Prze艣lij komentarz