Sposób na KIEŁBASKĘ Z OGNISKA

Kiedy za oknem deszcz,wiatr i zimno jak... 
tęsknię za... 
latem, za ogniskiem, za kiełbaską na patyku, za miło spędzonym czasem na świeżym powietrzu, chwilą zapomnienia i relaksu. LATO przybywaj czym prędzej:)
A póki co spróbowałam chociaż w jakimś stopniu przypomnieć sobie ,,smak,, lata i przygotowałam  taką kiełbaskę na obiad.


Co potrzebujemy...
- kiełbasa
- kilka plasterków sera (jeśli chcemy)

Dodatkowo:):
- frytki
- surówka
- ketchup



Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzewamy do ok. 200 ⁰C. 
Kiełbaskę ponakrajać w kratownicę dość głęboko i w nagrzanym piekarniku piec ok. 20 minut. Pod koniec pieczenia położyć na kiełbaski plasterki sera i jeszcze chwilę zapiec. 

Ja jednocześnie z kiełbaską przygotowałam w piekarniku frytki. Trochę przypomniał mi się wspomniany smak lata, ale jeszcze bardziej za nim zatęskniłam. SMACZNEGO:)




Komentarze