Kiedy za oknem deszcz,wiatr i zimno jak...
tęsknię za...
latem, za ogniskiem, za kiełbaską na patyku, za miło spędzonym czasem na świeżym powietrzu, chwilą zapomnienia i relaksu. LATO przybywaj czym prędzej:)
A póki co spróbowałam chociaż w jakimś stopniu przypomnieć sobie ,,smak,, lata i przygotowałam taką kiełbaskę na obiad.
Co potrzebujemy...
- kiełbasa
- kilka plasterków sera (jeśli chcemy)
Dodatkowo:):
- frytki
- surówka
- ketchup

Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzewamy do ok. 200 ⁰C.
Kiełbaskę ponakrajać w kratownicę dość głęboko i w nagrzanym piekarniku piec ok. 20 minut. Pod koniec pieczenia położyć na kiełbaski plasterki sera i jeszcze chwilę zapiec.
Ja jednocześnie z kiełbaską przygotowałam w piekarniku frytki. Trochę przypomniał mi się wspomniany smak lata, ale jeszcze bardziej za nim zatęskniłam. SMACZNEGO:)
Komentarze
Prześlij komentarz