PASCHA - jedna ze 艣wi膮tecznych wielkanocnych potraw. Je艣li Kto艣 lubi bakalie i twarogowe wariacje to jak najbardziej mu zasmakuje tego typu ciasto. Pasch臋 przygotowa膰 nale偶y co najmniej dzie艅 wcze艣niej. Wi臋c do dzie艂a:) WESO艁YCH 艢WI膭T.
Co potrzebujemy...
- 1 kg twarogu (trzykrotnie mielonego)
- kostka mas艂a (200 g)
- 6 偶贸艂tek ugotowanych na twardo
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- ok. 100 g posiekanych bakalii
- 2 艂y偶ki posiekanych moreli i daktyli
- wi贸rki kokosowe do dekoracji

Mi臋kkie mas艂o zmiksowa膰 razem z 偶贸艂tkami i cukrami. Wszystko po艂膮czy膰 z twarogiem. Doda膰 bakalie i morele. Wszystko wymiesza膰 dok艂adnie 艂y偶k膮. Je艣li masa nie jest zbyt g艂adka mo偶na doda膰 troch臋 kwa艣nej 艣mietany 12%.
Mas臋 przek艂adamy do sitka, kt贸re wcze艣niej wy艣cielamy czyst膮 艣ciereczk膮/pieluch膮 tetrow膮/gaz膮 偶eby ods膮czy膰. Wstawi膰 do lod贸wki na ca艂膮 noc. Nast臋pnego dnia wyj膮膰 z sita, zdj膮膰 gaz臋 i udekorowa膰 np. wi贸rkami kokosowymi. SMACZNEGO:)
Komentarze
Prze艣lij komentarz