Pierś saute z papryką i serem

Pierś z kurczaka zawsze jest dobra na obiad. Zamiast tradycyjnej panierki dziś proponuje Wam taką wersję.
Co potrzebujemy (na 4 kotlety)...

- podwójna pierś z kurczaka
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- pół szklanki mąki
- 4 krążki papryki
- 4 plasterki żółtego sera
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś umyć, osuszyć i pokroić na 4 kotlety, delikatnie je rozbić tluczkiem. Posolić i doprawić przyprawami z obu stron. Następnie obtoczyć w mące. Na rozgrzanej patelni z olejem usmażyć kotlety. Gdy zmienimy stronę to na tej już usmażonej układamy po plasterku papryki, a do jej środka plasterek sera. Przykrywamy i kilka minut na małym ogniu smażymy. 

Super smakuje z ziemniakami pure i ulubioną surówką. SMACZNEGO👍



Komentarze