Kurczak z marchewką i zieloną pietruszką w galarecie

Propozycja śniadania na dziś. Galaretka z kurczaka już była, ale tym razem mięsko z rosołu tak jakby ,,porwałam,, dodałam marchewkę w kostkach i zieloną pietruszkę, Wszystko zalałam aromatycznym rosołkiem w większym płaskim naczyniu (ostatnio było w małych porcja takich w sam raz na raz) . W sam raz na śniadanie i nie tylko. 


Co potrzebujemy...
- mięso drobiowe z kurczaka z rosołu (2 pałki, pierś) 
- marchewką z rosołu 
- kilka listków zielonej pietruszki
- żelatyna (ok. 3 łyżeczek) 
- rosół (ok. 2 szklanki) ilość tak na prawdę zależy od przepisu podanego na żelatynie
https://karla-u-gotuje.blogspot.com/2017/10/roso-z-kury.html?m=1
- kilka kropli soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Mięsko tak jak na wstępie pisałam porwać ułożyć w naczyniu, dodać pokrojoną marchewkę i listki zielonej pietruszki. 

W gorącym rosole rozmieszac żelatyne z kroplami cytryny i zalać wszystko. Wystudzić i poczekać aż stężeje w lodówce. Na śniadanko jak znalazł razem z kanapeczką, ulubionym serkiem i herbatką. SMACZNEGO😁



Komentarze