Roladki ze schabu

Schab a w nim pyszny farsz z serem, pieczarkami kiszonym og贸reczkiem i cebulk膮 to ciekawy pomys艂 na obiad. Ser, kt贸ry si臋 roztopi super po艂膮czy ca艂y farsz i nada takiej fajnej konsystencji ca艂ej roladce. 

Co potrzebujemy...
- kawa艂ek schabu (ok. 1 kg)
- 500 g pieczarek
- cebula
- 3 og贸rki kiszone
- kawa艂ek 偶贸艂tego sera (ok. 200 g)
- s贸l
- pieprz
- s艂odka papryka
- kilka 艂y偶ek oleju


Spos贸b przygotowania:
Schab myjemy i osuszamy, nast臋pnie kroimy na plastry grubo艣ci ok. 1,5 cm i rozbijamy t艂uczkiem. Doprawiamy sol膮, pieprzem i papryk膮. 


Pieczarki drobno kroimy o gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 minut. Przecedzamy i studzimy. 

Na rozbite i doprawione plastry schabu uk艂adamy po kawa艂ku sera, cebuli, og贸rka i 艂y偶eczce obgotowanych grzyb贸w. Zwijamy ciasno w roladk臋 i spinamy wyka艂aczk膮. Na rozgrzanym oleju podsma偶amy z ka偶dej strony nast臋pnie dolewamy troch臋 wody i dusimy na mniejszym ogniu ok. 1,5 do 2 godzin, a偶 b臋d膮 mi臋kkie i kruche. 
Pozosta艂e grzyby mo偶na doda膰 do sosu lub osobno podsma偶y膰 z cebulk膮 i pietruszk膮. SMACZNEGO:)






Komentarze