Polędwiczka wieprzowa pasuje do dania głównego na obiad, jako przystawka, składnik sałatki, czy tak sama sobie do kawałka chleba. Dziś propozycja do obiadku.


Co potrzebujemy:
- polędwiczka wieprzowa
- świeży tymianek
- płaska łyżeczka curry
- łyżeczka soli
- trochę słodkiej papryki
- łyżka prażonej cebulki
- 6 łyżek oliwy do smażenia
Sposób przygotowania:
Umytą i osuszoną polędwiczkę pokroić na plastry grubości ok. 1cm. i delikatnie rozbić tluczkiem.
W miseczce wymieszać przyprawy z oliwą i obtoczyć w mieszance pokrojoną polędwiczka. Zostawić najlepiej na noc.
Smażyć na rozgrzane patelni grillowej do miękkości, ok. 3 do 4 minut z każdej strony. SMACZNEGO😁
Komentarze
Prześlij komentarz