Polędwiczka wieprzowa z tymiankiem i curry

Polędwiczka wieprzowa pasuje do dania głównego na obiad, jako przystawka, składnik sałatki, czy tak sama sobie do kawałka chleba. Dziś propozycja do obiadku. 

Co potrzebujemy:
- polędwiczka wieprzowa 
- świeży tymianek 
- płaska łyżeczka curry
- łyżeczka soli
- trochę słodkiej papryki 
- łyżka prażonej cebulki
- 6 łyżek oliwy do smażenia 


Sposób przygotowania:

Umytą i osuszoną polędwiczkę pokroić na plastry grubości ok. 1cm. i delikatnie rozbić tluczkiem. 

W miseczce wymieszać przyprawy z oliwą i obtoczyć w mieszance pokrojoną polędwiczka. Zostawić najlepiej na noc. 

Smażyć na rozgrzane patelni grillowej do miękkości, ok. 3 do 4 minut z każdej strony. SMACZNEGO😁








Komentarze