Szparagi w szynce szwarcwaldzkiej zapiekane serem

Sezon na te cude艅ka w pe艂ni. Dzi艣 poka偶e takie szparagi zapieczone w piekarniku. 
Co potrzebujemy:

- 8 plastr贸w szynki szwarcwaldzkiej 
- 8 szparag贸w zielonych
- 8 plasterkow sera 偶贸艂tego 
- 艂y偶ka soli
- 艂y偶ka cukru
- 艂y偶ka mas艂a 
Spos贸b przygotowania:
W wysokim w膮skim garnku zagotowa膰 wod臋 z sol膮, cukrem i mas艂em. Ze szparag贸w odci膮膰 twarde ko艅c贸wki i obra膰 z twardej sk贸rki, wrzuci膰 do wrz膮cej wody na ok. 3 lub 4 minuty. 

Delikatnie przestudzi膰, owin膮膰 szynk膮 szwarcwaldzk膮 i serem. U艂o偶y膰 na pergaminie i zapiec ok. 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 掳C. 

Super nadaj膮 si臋 do obiadu zamiast sur贸wki ale tak偶e do sa艂atki czy przek膮ska na zimno. 

SMACZNEGO馃榿




Komentarze