Zapiekanki z pieczarkami cz臋sto zajadamy na kolacj臋. Tym razem troch臋 inna ods艂ona takich naszych zwyczajnych zapiekanek bo podane b臋d膮 ze 艣wie偶utk膮 rukol膮.
Co potrzebujemy:
- babietka
- sos pomidorowy
- ok.8 pieczarek
- og贸rek ma艂osolny (2 sztuki)
- m艂oda cebulka lub szczypiorek
- kawa艂ek sera (200 g)
- 艣wie偶a rukola
- s贸l
- pieprz
Spos贸b przygotowania:
Bagietk臋 przekroi膰 wzd艂u偶 i na p贸艂, wtedy zapiekanki wyjd膮 kr贸tsze, albo zostawi膰 d艂ugie na maxi zapieksy:)
Bagietki posmarowa膰 sosem, posypa膰 potartym serem, na kt贸rym u艂o偶y膰 potartego og贸rka i pokrojon膮 np. w pi贸rka cebul臋. Na g贸rze roz艂o偶y膰 potarte na tarce pieczarki i doprawi膰 sol膮 i pieprzem. Gdy lubicie ser jak najbardziej mo偶na jeszcze opr贸szy膰 zapiekanki na g贸rze. Kolejno艣膰 jak wida膰 inna ni偶 w dotychczasowych zapiekankach ale sprawdzi艂o si臋 艣wietnie.
Wstawi膰 do piekarnika nagrzanego do mniej wi臋cej 190鈦癈 i piec ok. 10 minut.
Przed podaniem pola膰 ulubionym sosem lub ketchupem i u艂o偶y膰 na g贸rze 艣wie偶膮 rukol臋. SMACZNEGO:)
Komentarze
Prze艣lij komentarz