Propozycja biszkoptu ju偶 go艣ci na moim blogu. Teraz pora na krem. M贸j taki dotychczasowy, tradycyjny krem z mascarpone przerobi艂am i powsta艂 wy艣mienity ciemny kremik, kt贸ry super spasowa艂 si臋 zar贸wno wygl膮dem jak i smakiem w torciku dla rodzic贸w.
Co potrzebujemy...
- serek mascarpone (250 g)
- 艣mietanka 30% (200g)
- 2 艂y偶ki cukru pudru
- 3 do 3,5 艂y偶ki kakao
Spos贸b przygotowania:
艢mietank臋 ubi膰 na sztywno. Nast臋pnie doda膰 cukier puder i kakao oraz serek mascarpone. Delikatnie wymiesza膰.
Tak przygotowany krem 艣wietnie si臋 nadaje do przek艂adania tortu jak i jego dekorowania. Mo偶na go r贸wnie偶 wykorzysta膰 do deser贸w czy prze艂o偶enia np. ciast z galaretk膮 i owocami.
SMACZNEGO:)
Komentarze
Prze艣lij komentarz