Zupy to idealne rozwiązanie na obiad na kilka dni, a czasem jak wiadomo tak trzeba:)
Świeża kapusta nie tylko nadaje się do przepysznych surówek, ale również idealnie smakuje w zupie. I dziś właśnie propozycja zupy ze świeżej kapusty z dodatkiem marchewki i pietruszki zrobiona na bazie bulionu warzywnego. Zupka brała udział w konkursie :)
Co potrzebujemy...
- pół główki młodej kapusty
- 2 młode marchewki
- korzeń pietruszki
- kawałek pora
- liść laurowy
- ziele angielskie
- świeża natka pietruszki
- bulion warzywny Winiary (ok. 3 łyżek)
- ugotowane ziemniaki (opcjonalnie)
- 2 młode marchewki
- korzeń pietruszki
- kawałek pora
- liść laurowy
- ziele angielskie

- bulion warzywny Winiary (ok. 3 łyżek)
- ugotowane ziemniaki (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Do półtora litra wrzącej wody dodać dodać bulion i zamieszać. Dodać poszatkowaną kapustę, pokrojoną marchew i korzeń pietruszki oraz pokrojony por,liść laurowy i ziele.. Gotować na mniejszym gazie niespełna godzinę, aż warzywa zmiękną. W czasie gotowania zamieszać dwa razy:). W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
![]() |
Przed podaniem dodać zieloną pietruszkę. Zupka super też smakuje z gotowanymi ziemniakami. SMACZNEGO:)

Komentarze
Prześlij komentarz