Ciastka z serowym nadzieniem

Zamiast Rogali Marci艅skich, kt贸re goszcz膮 teraz na dniach:) pewne w wi臋kszo艣ci don贸w, ja przygotowa艂am ciasteczka francuskie z delikatnym nadzieniem serowym. 
Tym razem wykorzysta艂am gotowe ciasto francuskie i ca艂kowite przygotowanie ciasteczek zaj臋艂o mi kilkana艣cie minut:) 


Co potrzebujemy...

- ciasto francuskie
- kostka chudego twarogu
- ok. 100 g serka mascarpone
- 艂y偶ka kwa艣nej 艣mietany (12% lub 18%)
- 2 jajka
- p艂aska 艂y偶eczka cukru waniliowego





Spos贸b przygotowania:

Przygotowa膰 nadzienie. Kostk臋 twarogu, serek mascarpone i roztrzepane jajko razem z cukrem waniliowym wymiesza膰 na jednolit膮 mas臋.
Ciasto roz艂o偶y膰, pokroi膰 na kwadraty, na 艣rodku wy艂o偶y膰 po ok. 1 艂y偶eczce nadzienie. Z艂o偶y膰 po przek膮tnej, docisn膮膰 brzegi widelcem. Roz艂o偶y膰 na blaszce, posmarowa膰 roztrzepanym jajkiem.

Wstawi膰 do piekarnika nagrzanego do 210 鈦癈 i piec ok. 20 minut.






Komentarze