Kalafior w cie艣cie

Kalafior gotowany w ca艂o艣ci i polany bu艂k膮 tart膮, nie tym razem馃榿. Dzi艣 ma艂e kwiatki kalafoliora w doprawionym delikatnie cie艣cie i podane do obiadku zamiast sur贸wki. Brzmi ciekawie... 

 Co potrzebujemy...
- kilka ,, kwiatk贸w,, kalafiora 
- s贸l 
- pieprz
- cukier
- curry
- jajko
- 2 艂y偶ki wody
- bu艂ka tarta
- olej do sma偶enia 

Spos贸b przygotowania:
Umyte kwiatki kalafiora obgotowa膰 ok. 3 minut od zagotowania. Zla膰 wod臋 i przeplukac zimn膮 wod膮. Kalafiorki ods膮czy膰 na r臋czniku papierowym. 
Jajko roztrzeba膰 z wod膮, a bu艂k臋 tarta wymiesza膰 z przyprawami, kt贸rych ilo艣膰 zale偶y od nas馃榿
Rozgrza膰 olej. Kalafiorki obtoczy膰 w jajku potem w bu艂ce i wrzuci膰 na rozgrzany olej. Gdy si臋 zarumieni przewr贸ci膰 na drug膮 stron臋, chwil臋 podsma偶y膰 i zdj膮膰 ma r臋cznik papierowy w celu odsaczenia nadmiaru t艂uszczu. 
艢wietny dodatek do obiadu lub jako jeden ze sk艂adnik贸w sa艂atek. SMACZNEGO 馃榿



Komentarze