Krupnioki na toście - przekąska na karnawał

Czasem zwykła kaszanka może wyglądać inaczej:) To propozycja takiej jakby przekąski na ten czas karnawału:) Niech szaleje kto może, a przy okazji spróbuje czegoś niby znanego, zwykłego ale nieco inaczej podanego:) Mi smakowało takie połączenie z tym chrupiącym tostem:)


Co potrzebujemy:
- kilka krupników
- cebula
- ok. łyżka majeranku
- sól
- pieprz
- chleb tostowy
- pomidorek koktajlowy
- kilka łyżek oleju



Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na oleju. Krupnioki obrać ze skórki, pokroić w krążki i dodać do cebulki. Dodać sól, pieprz i majeranek. Podsmażyć wszystko razem, od czasu do czasu przemieszać.

Tosty grillować na patelni grillowej. Na każdym kawałku tosta ułożyć cieplutkiego krupnioka z pomidorkiem koktajlowym i dodatkowym kawałkiem grilowanego chleba tostowego. SMACZNEGO:)






Komentarze