Sur贸wka do obiadu musi by膰:)
Tym razem w kuchni kr贸luje czerwona kapusta. Moi ch艂opcy chyba pierwszy raz niedawno spr贸bowali tej wersji i zasmakowa艂o im nawet bardzo. Zatem podziel臋 si臋 naszym spojrzeniem na sur贸wk臋 z modrej kapusty, a kto wiem u kogo jeszcze zago艣ci jako dodatek do obiadu.
Co potrzebujemy...
- ma艂a g艂贸wka czerwonej kapusty
- jab艂ko
- ma艂a czerwona cebula
- 3 艂y偶ki oliwy
- 艂y偶eczka majonezu
- s贸l (ok. 1/4 艂y偶eczki)
- troch臋 czarnego 艣wie偶o zmielonego pieprzu
- 艂y偶ka cukru
- 2 艂y偶ki soku z cytryny
Spos贸b przygotowania:
Kapust臋 drobno kroimy.
Dodajemy s贸l, cukier i pieprz (proporcje troch臋 zale偶膮 od nas samych i naszych upodoba艅 smakowych), a tak偶e sok z cytryny, oliw臋, majonez i wszystko zagnie艣膰 r臋k膮 najlepiej.
Prze艂o偶y膰 do miseczki i chwil臋 sch艂odzi膰 w lod贸wce.
Komentarze
Prze艣lij komentarz