Domowy rosół z pałką

Rosołek zawsze dobry i u nas najbardziej ulubiona zupa chłopców. 
Dziś będzie dużo marchewki,
pietruszki i wkładka jaką jest pałka z kurczaka.

Co potrzebujemy...
- 1/2 kg pałek z kurczaka
- 3 marchewki
- korzeń pietruszki
- kawałek pora (zielona część)
- ziele angielskie
- liść laurowy
 - sól
- pieprz
- zielona pietruszka
- ulubiony makaron


Sposób przygotowania:
W garnku z ok. 2 litrami wody (posolonej i doprawionej pieprzem) gotujemy przez ok. godzinę/półtorej pałki z kurczaka z pokrojonym porem, liściem laurowym i zielem angielskim. Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy, aż zmiękną i mięsko będzie gotowe. Doprawiamy sobie do smaku. Gotujemy makaron.

Teraz razem z posiekaną zieloną pietruszką i makaronem wlewamy do głębokiego talerza, dodajemy pałkę i SMACZNEGO:)

Komentarze